Skip to content

Maisto švaistymo mažinimas

Ketvirtadienio popietę Raseinių r. Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijoje  visuomenės sveikatos specialistė Lina su antrokais diskutavo apie palankią mitybą ir apie tai, kiek maisto išmetama. Mokiniai noriai atsakinėjo į klausimus apie sveiką mitybą, sužinojo, kiek per metus Lietuvoje išmetama maisto. Buvo išsiaiškinta kokios priežastys lemia maisto švaistymą ir ką reikėtų daryti, kad tai nebesikartotų. Vaikai svečiavosi mokyklos valgykloje ir turėjo galimybę sužinoti, kiek maisto kiekvieną dieną išmetama valgykloje. Pamatę kiek lieka nesuvalgyto maisto ir kur jis keliauja, pažadėjo rinktis atsakingai, kad visas maistas keliautų į pilvuką, o ne į atliekų kibirą.

Lina Vaišnorienė
Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokyklose