Skip to content

Spalio 1-oji – Pasaulinė vegetarų diena

Pasidalinkite

Spalio pirmąją dieną visame pasaulyje tradiciškai minima Pasaulinė vegetarų diena, švenčiama nuo 1977 metų.

Vegetarais tampama dėl kelių priežasčių:

  • etinės (nežudyti gyvūnų),
  • sveikatos (riebus gyvulinis maistas sukelia ligas). Vegetarų esama kelių rūšių – vieni nevalgo tik mėsos, bet valgo žuvį, kiti nevalgo jokios mėsos (galvijų, paukštienos, žuvies), taip pat iš mėsos gaminamų produktų – taukų, želatinos.

Minint vegetarų dieną kviečiame Jus ne tik pagalvoti apie savo mitybos įpročius, bei įvertinti ar dienos racione  vartojate reikiamą daržovių ir vaisių kiekį.

Vaisiai ir daržovės aprūpina organizmą būtinosiomis mineralinėmis medžiagomis, mikroelementais, vandenyje tirpiais vitaminais, karotinais ir virškinamosios ląstelienos šaltiniais. Gydytojų dietologų rekomenduojama norma per dieną – 400 g daržovių ir 200–300 g vaisių arba uogų. Šia proga išbandykite ką nors naujo – pagaminkite gardų vegetarišką patiekalą, kuriuo nustebinkite savo namiškius ir artimuosius.

Gamindami atraskite naujus skonius ir į savo mitybą įtraukite gardžias rudeniškas daržoves!

ČIA rasite įvairių vegetariškų patiekalų receptų.