
Koronavirusinė infekcija (COVID-19) ir maistas: virusas yra jautrus produktų terminiam apdorojimui
Prancūzijos maisto, aplinkos ir profesinės sveikatos bei saugumo agentūra (ANSES) teigia, jog terminis maisto apdorojimas gali sumažinti maisto produkto užteršimą net 10000 kartų.
Pagrindiniai aspektai stabdant maisto produktų taršą koronovirusine infekcija yra bendrųjų higienos priemonių naudojimas (tiek vartotojui, tiek žemės ūkio maisto produktų operatoriams): būtina dažniau plauti rankas, dažniau valyti, dezinfekuoti ar kitaip tinkamai prižiūrėti naudojamus paviršius, indus, atskirti žalius ar jau termiškai apdorotus produktus.
Daugiau skaitykite:
https://nmvrvi.lt/koronavirusine-infekcija-covid-19-ir-maistas-virusas-yra-jautrus-produktu-terminiam-apdorojimui/